Skip to content

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Γεωργία Καραχάλιου

Με λένε Γεωργία Καραχάλιου. Το ταξίδι μου στη yoga ξεκινά με το τέλος των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν τις πρωινές ώρες στον ιδιωτικό τομέα ενώ τις απογευματινές χόρευα και δίδασκα αργεντίνικο tango.

Εξαιτίας της απαιτητικής δουλειάς γραφείου, μπροστά στον υπολογιστή, βίωνα πόνους κυρίως στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση. Σχεδόν καθημερινά επίσης, είχα έντονο το άγχος της επίτευξης των στόχων μέσα στις προθεσμίες, κατάσταση που με εξαντλούσε νοητικά και ψυχικά. Γύριζα στο σπίτι κατάκοπη και χωρίς ενέργεια για οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση. Για αρκετό καιρό, ένιωθα εξαντλημένη από την πρωινή μου εργασία και αδύναμη να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε, δηλαδή με το tango και τη διδασκαλία του. Επιθυμούσα μάταια να βελτιώσω τις χορευτικές μου επιδόσεις, καθώς αδυνατούσα να αντιμετωπίσω τη σωματική κόπωση και τη νοητική υπερφόρτωση.

Έψαχνα λοιπόν να βρω έναν τρόπο να ανεβάσω την ενέργειά μου, πέραν από την κατανάλωση πολυβιταμινών. Ήθελα να σταματήσω να πονάω, ήθελα να νιώθω ευεξία και σωματική υγεία, ήθελα να διώξω το άγχος και ήθελα να βρω τρόπους να με ηρεμούν και να με βγάζουν από το νοητικά και συναισθηματικά μου αδιέξοδα.

Τότε, αποφάσισα να βάλω τη yoga στη ζωή μου. Φαινομενικά, δεν υπήρχε χρόνος για τίποτε άλλο, αλλά με πρόγραμμα και συνέπεια, ξεκίνησα να παίρνω μαθήματα στη hatha yoga. Πολύ γρήγορα, η διάθεσή μου άλλαξε και η ενέργειά μου απογειώθηκε. Το σώμα μου σταμάτησε να πονά και έβαλα απλές ασκήσεις για τον αυχένα και τη μέση στην καθημερινότητά μου. Παρατήρησα και βελτίωσα τη στάση μου μπροστά στον υπολογιστή και έμαθα τρόπους να διαχειρίζομαι το άγχος και την πίεση. Άλλαξα τη διατροφή μου, άρχισα να χάνω κιλά και να βελτιώνω την υγεία και την εικόνα του σώματος. Το σώμα μου έγινε πιο δυνατό και πιο ευλύγιστο και προοδευτικά πέτυχα τους χορευτικούς μου στόχους.

Μία τριετείς άδεια από την πρωινή μου δουλειά, ήταν η αφορμή για μένα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη hatha yoga. Ολοκλήρωσα την πρώτη μου εκπαίδευση και ξεκίνησα να διδάσκω τη hatha yoga, παράλληλα με τη διδασκαλία του tango. Η φιλοσοφία της hatha yoga, η ιδιαίτερη προσέγγιση για τον άνθρωπο σαν τρίπτυχη οντότητα, σώμα-νους-πνεύμα, με μάγεψαν και έγιναν οι αιτία να θέλω να εμβαθύνω. Είμαι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα της  Raja Yoga, 500ωρών, από το Yoga Alliance (USA), Yoga Alliance International (India) και I.Y.T.A Australia.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, το γεγονός του τοκετού και ο ρόλος της μαμάς, πάντα μου προκαλούσαν το φόβο για το άγνωστο. Η εμπειρία μου στη yoga σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που έλαβα από το Ίδρυμα Birthlight «Γιόγκα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό», ήταν η αφορμή για να εμπνευστώ και να γεννήσω την κόρη μου με φυσιολογικό τρόπο και χωρίς μεθόδους αναλγησίας. Νιώθω βαθιά συγκίνηση και έχω μεγάλη ευαισθησία στο θέμα του τοκετού και της λοχείας καθώς πιστεύω ότι είναι μία περίοδος που κάθε γυναίκα αξίζει να τη βιώνει μοναδικά και υπέροχα.

Είμαι παντρεμένη με τον παρτενέρ μου στο tango, τον Κωνσταντίνο και μαζί μεγαλώνουμε την κόρη μας την Ερατώ.

Η yoga είναι για μένα ένα μονοπάτι εξέλιξης και αυτογνωσίας. Είναι η επιλογή μου για να διατηρώ το σώμα ζωντανό και υγειές και ο τρόπος μου για να βιώνω καθημερινά τον καλύτερο και τον πιο πραγματικό εαυτό μου.